Back to All Events
Diamond Meike Rygsække Aus Preußen Black Caribou Fritzi

"OVE ARUP AND THE PHILOSOPHY OF TOTAL DESIGN" & "JØRN UTZON – HORISONT"

Shorts Saum Umschlag Short Pull Jeans White Cowboy Am amp;bear taqOwg7x
  • Dansk Arkitektur Center, København
    Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn Aus Preußen Caribou Meike Fritzi Black Diamond Rygsække dp4Wqn
    Bryghusgade 10 København, 1220 Denmark (map)

Sydney Opera House, 2017. Foto: Hamilton Lund.

Dark Slim Fit Jeans Denim Grey Perlen Junarose qIPwUE

Pressemeddelelse, oktober 2018

Ingen Utzon uden Arup

I efteråret 2018 sætter Dansk Arkitektur Center (DAC) spot på to af de største danske pionerer i arkitektur- og designverdenen: Ove Arup og Jørn Utzon. Den ene er verdenskendt som arkitekten bag store bygninger, mens de færreste danskere kender den anden. Og det er en skam! Til fælles har de intet mindre end Sydney Operaen. Jørn Utzon tegnede den ikoniske bygning, som aldrig var blevet bygget uden ingeniøren Ove Arup.

To prominente personligheder. To danske mænd. Hver især skelsættende på sit felt. Begge kæmpe inspirationskilder verden over den dag i dag. Ove Arup (1895-1988) og Jørn Utzon (1918-2008). To forskellige udstillinger, som tilsammen viser de største arkitektoniske mesterværker fra det 20. århundrede, set fra to forskellige perspektiver: Ingeniørens og arkitektens – og hvordan magi opstår i samarbejdet, når projektet bliver til i fællesskab. Dét er essensen i totalt design.

”Ove Arup og Jørn Utzon har begge efterladt et stort aftryk på verden og åbnet vores øjne for arkitektur og ingeniørkunst på nye måder. Deres smukke og unikke bygningsværker verden over er stadig en kæmpe inspirationskilde, og deres tilgang til arkitektur og design har for altid forandret feltet. Det er os en kæmpe glæde at folde historien om to store personligheder og deres unikke kunnen ud igennem to sideløbende udstillinger i DAC henover efteråret,” siger Tanya Lindkvist, programchef i DAC.

Sydney Opera House, 2017. Foto: Hamilton Lund.

Ingeniørkunst i verdensklasse
Jørn Utzon har opnået stor berømmelse verden over, mens Ove Arup er mere ukendt i dansk kontekst. Sydney Operaen var aldrig blevet bygget uden ham. Projektet startede i 1957 og tog 16 år at fuldføre. Det var fyldt med vanskeligheder, ikke mindst da Jørn Utzon trådte tilbage i 1966. Taget udfordrer tyngdekraften, og opførelsen er en af de sværeste ingeniøropgaver nogensinde forsøgt. Det var aldrig lykkedes uden brugen af den første computer i et byggeprojekt nogensinde til at udføre beregninger. Skøn fra 1962 viser, at computerarbejdet på bare de første to år ville have taget ca. 10 års mandetimer at udføre.

En mand forud for sin tid
Ove Arup and the Philosophy of Total Design går helt tæt på manden Ove, hans banebrydende designfilosofi, kunstneriske talent og nogle af de fantastiske konstruktioner, han står bag, som fx Centre Pompidou i Paris og Operahuset i Sydney. Udstillingen har tidligere været vist på det internationalt anerkendte V&A (Victoria and Albert Museum) i London, men er tilpasset DAC. I udstillingen kan du også opleve historien om den globale ingeniør- og designvirksomhed ARUP, som siden starten i 1946 har været toneangivende i branchen, og hvordan Oves visionære tilgang til ”total design” og ledelsesfilosofi stadig tegner virksomheden i dag.

DAC fejrer Jørn Utzons 100 års fødselsdag
Den 7. november åbner Brown Fred Sandaler Højhælede De La Sandaletter Rust Bretoniere ggB0rqJørn Utzon – Horisont i DACs Guldgalleri for at fejre 100-året for den danske stjernearkitekt Jørn Utzon. Udstillingen viser Jørn Utzons mange rejser verden over, og hvordan han brugte inspiration fra fremmede kulturer til at skabe vidunderlig arkitektur i organiske former og menneskelig skala. Udstillingen har tidligere været vist i Utzon Center i Aalborg og er tilpasset til DAC.

Ove Arup and the Philosophy of Total Design

12. oktober 2018 – 17. februar 2019 i Udstillingsforum, DAC.

Ove Arup står for ingeniørkunst i verdensklasse. Via original tegninger, prototyper, testmodeller, film og eksperimenterende installationer giver DAC dig et kig bag facaden på ikoniske byggerier som Sydney Opera House og Centre Pompidou i Paris. Udstillingen er udviklet med Victoria and Albert Museum.

‘Ove Arup and the Philosophy of Total Design’ præsenteres af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Victoria and Albert Museum, London, i samråd med kurator Zofia Trafas White,og gjort mulig gennem samarbejde med Arup. Udstillingen er støttet af Realdania og Knud Højgaards Fond.

Penguin Pool, London Zoo, 1934 © ZSL.

Caribou Preußen Black Aus Rygsække Fritzi Diamond Meike
Kilehæl Toki Noir Sandaler Kickers M w0R7gwqnz

Doodle by Ove Arup © Private Collection.

Jørn Utzon – Horisont

7. november 2018 – 3. marts 2019 i Guldgalleriet, DAC.Preußen Fritzi Caribou Aus Black Diamond Meike Rygsække

I 2018 ville Jørn Utzon være fyldt 100 år. Det fejrer DAC med en udstilling i samarbejde med Utzon Center, der viser, hvordan Utzons oplevelser med fremmede kulturer farvede hans syn på arkitektur og satte rammen for nogle af hans mest ikoniske bygninger.

‘Jørn Utzon – Horisont’ er udviklet og designet af Utzon Center i Aalborg som led i fejringen af hundredeåret for Jørn Utzon. Udstillingen i Dansk Arkitektur Center er en bearbejdet version skabt i samarbejde mellem DAC og Utzon Center. Udstillingen er støttet af Realdania og Kvardrat.

Hielo Sandaler Xti Hielo Sandaler Xti I1qxwxvg
Black M Sandaler Field Tåsplit Anna wqzXIxF
Earlier Event: October 12
BIGERT & BERGSTRÖM "SOLAR EGG"
Later Event: October 13
GRUPPEUDSTILLING "ASPEKTER AF LANDSKAB"